DecoratieBabykamer

10 muurdecoraties voor de babykamer

Judith10649 x bekeken

De babykamer wil je natuurlijk zo mooi mogelijk maken. Dat lukt zeker als je er leuke meubels in zet en als je zorgt dat het er netjes opgeruimd is. Maar wat dacht je van muurdecoraties? Je wilt natuurlijk niet dat de babykamer saaie muren heeft, dus geven we je hier 10 mooie voorbeelden van decoraties voor de babykamer.

1. Boekenrekje

Je moet alle boekjes die je krijgt en koopt toch een plekje geven. Als je ook op zoek bent naar een leuke muurdecoratie vraagt dat er natuurlijk om gecombineerd te worden. Je kunt een paar mooie boekenplankjes gebruiken, maar het is ook een leuk idee om er smalle foto-latten voor te gebruiken.

Boekenrekje met babyboekjes
www.liveloudgirl.com

2. Dierenkoppen

Houdt jouw kleintje van diertjes? Dan kun je op een leuke manier dierenkoppen ‘uit de muur laten steken’. Je kunt de koppen natuurlijk kant en klaar kopen, maar voor de echte creabea’s is het natuurlijk ook hartstikke leuk om deze muurdecoraties zelf te maken.

Dierenkoppen als muurdecoraties
www.landofnod.com

3. Hangend zakje aan de muur

Boven het aankleedkussen is het slim om te kiezen voor een muurdecoratie die ook praktisch is. Zo is een legplank met spulletjes wel handig, maar dit mooie zakje is ook heel geschikt als decoratie. Je kunt er allerlei spullen in doen, van luiers tot knuffels.

Handig opbergzakje als muurdecoratie in de babykamer
www.petitandsmall.com

4. Houten decoraties

Je kunt ook kiezen voor houten muurdecoraties in de babykamer. Wat dacht je van deze mooie gekleurde houten bakken, waar je allerlei spulletjes leuk in kunt neerzetten. Zelf schilderen of kant-en-klaar kopen: ook hier bepaal je zelf hoe creatief je wilt zijn.

Houten bakken met decoraties erin
www.welke.nl

5. Kunst in de babykamer

Kunst is natuurlijk altijd bijzonder. Toch zou je eigenlijk denken dat kunst niet echt past in de babykamer. Deze kunst laat wel anders zien: er is genoeg smaakvolle kunst die ook lief, schattig en grappig is voor je kleintje.

Kunst als muurdecoratie in de kinderkamer
www.etsy.com

6. Meetlat

Een mooie meetlat is iets waar alle kindjes erg blij van worden zodra ze kunnen staan. Hoewel jij waarschijnlijk niet al te snel ouder wilt worden, is dat precies wat kindjes wel willen: zo snel mogelijk groeien!

Meetalt langs de muur in de babykamer
www.etsy.com

7. Kapstok

Het is echt ideaal om een kapstok in de babykamer te hebben. Hier kun je handig wat kleertjes, een jasje of een tas aan hangen. Naast allerlei leuke decoraties natuurlijk, die je er ook mooi bovenop kwijt kunt. Kies een kapstok die goed past bij je andere meubels.

Mooie kapstok in de babykamer
www.minime.nl

8. Muurstickers

Gemakkelijke en leuke muurdecoraties zijn muurstickers. Je bestelt ze gewoon en het enige waar je op hoeft te letten is dat je ze recht op de muur plakt. In een handomdraai veranderd je muur van een saai, effen vlak in een prachtige decoratie.

Muurdecoratie stickers in de kinderkamer
www.idecoroom.com

9. Vilten figuurtjes

Je kunt ook gemakkelijk wat vilten figuurtjes langs de muur ophangen. Deze schattige wolkjes bijvoorbeeld, hebben we ook laten zien toen we een DIY mobiel voor de babykamer maakten. Deze figuurtjes zijn eenvoudig zelf te maken en zien er prachtig decoratief uit.

Vilten figuurtjes als muurdecoratie
www.hoosays.wordpress.com

10. Vlaggetjes slingers

Last but not least: ook met een vlaggetjesslinger kun je de kamer in een handomdraai omtoveren in een gezellige boel. Je kunt een DIY vlaggetjesslinger maken, maar je kunt ook kiezen voor pompoms, bolletjes, lampjes of een andere vrolijke slinger.

Vlaggetjes in de babykamer
www.paisefilhos.com.br

Leuke muurdecoraties in de kinderkamer toveren de kamer om van ‘gewoon leuk’ tot bijzonder gaaf. Door de saaiheid van effen muren te doorbreken maak je de kamer een stuk gezelliger en voor je kindje ook een stuk leuker. Want zeg nou zelf: een kamer vol slingers of knuffels is toch veel leuker dan een kale babykamer?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer