FunKidsPraktisch

De leukste kinderfoto’s maak je met je smartphone

Mamasopinternet1491 x bekeken
foto's maken van kinderen smartphone

Tegenwoordig worden steeds meer leuke foto’s met de smartphone gemaakt. Logisch natuurlijk, je telefoon is vaak binnen handbereik om dat leuke moment snel nog even vast te leggen. Het is gemakkelijk, het is snel, je kan foto’s direct bewerken en daarbij hebben veel smartphones een bijzonder goede camera. Om de kinderfoto’s goed vast te kunnen leggen, volg je deze tips.

 1. Camera van kwaliteit
  Het begint natuurlijk allemaal met de juiste camera. Een oude Nokia kan een leuk moment vastleggen, maar levert niet altijd de gewenste kwaliteit op. De kwaliteit van je camera is dan ook van groot belang. De basis van goede foto’s ligt bij de mogelijkheden van de hardware zoals de sensor, lenstechnologie en de mega pixels. Smartphones die bekend staan om het leveren van hoge kwaliteit foto’s zijn bijvoorbeeld de Sony Xperia en de iPhone 8. De nieuwste Samsung bij KPN lijkt deze topprestaties zelfs nog te gaan verbeteren met nieuwe technieken.
 2. Camera opties
  Wanneer je zorgt dat de camera opties goed op elkaar afgesteld zijn vergroot je de kans op een leuk plaatje. Het activeren van de beeldstabilisatie is bijvoorbeeld handig bij trillende handen of een onstabiele ondergrond. Maar ook de camera modus kan aangepast worden aan specifieke situaties. Zo kun je bijvoorbeeld een modus selecteren voor een buitenomgeving, een binnen omgeving, een actieve omgeving of een omgeving met weinig licht. Laat je camera je dus ook zeker een handje helpen!
 3. Zoom
  Veel nieuwere modellen smartphones hebben een zeer goede zoomfunctie op de camera. Met deze functie kun je bijvoorbeeld een specifiek item selecteren waar de camera de focus op legt en hierdoor vervaagt de rest van de omgeving. Door wat met de zoom te spelen wordt je hier vanzelf handig in en schiet je binnen no-time professionele foto’s van je kinderen!
  foto's kinderen
 4. Compositie
  Alle mooie foto’s hebben een ding gemeen: ze hebben de juiste compositie. Probeer je kinderen centraal te zetten in de foto en bewaar voldoende ruimte buiten het focuspunt om een mooi plaatje te creëren. Je kan beter te veel lege ruimte hebben dan te weinig; je kan de foto altijd nog bijknippen.
 5. Belichting
  De juiste belichting speelt een grote rol in fotografie. Een ruimte met veel natuurlijk licht levert betere plaatjes op dan een donkere ruimte. Probeer wat te spelen met de lichtinval. Maak een foto met het licht in je rug, maar probeer het ook eens met zijlicht of tegenlicht. Je weet maar nooit welke foto uiteindelijk dat speciale plaatje voor aan de muur oplevert!
mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer