Vakantie & UitjesKidsPraktischReizen

Tips voor als het op vakantie regent

Judith1657 x bekeken

Je hebt op vakantie niet altijd het geluk van mooi weer. Vooral als je in Nederland blijft, is de kans best groot dat je ook in regenachtig weer terecht komt. De meeste mensen weten niet zo goed wat ze moeten als het regent. Je wordt nogal in je mogelijkheden beperkt, want je gaat natuurlijk niet wandelen, fietsen of naar het strand als het regent. Toch kun je genoeg doen met je kids!

1. Overdekte activiteiten

Er zijn best wat overdekte activiteiten die je kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Indoor speeltuin
  • Overdekt winkelcentrum
  • Tropisch zwembad
  • Workshop / museum

Je hebt in principe overdag genoeg te doen, hoewel je meestal wel entreekosten betaalt.

2. Spelen in de regen

Kinderen vinden spelen met water meestal geweldig. Het is een fabeltje dat ze daar verkouden van worden: zolang de weerstand goed is en ze het niet te koud krijgen, is er weinig aan de hand. En dus kun je gerust spelletjes met je kinderen doen in de regen. Zeker als je kampeert is dat heel leuk om te doen. Regen is ook het ideale moment om te spelen met water. Check deze 10 spelletjes maar eens, die zijn ook super leuk als het regent!

3. Kamperen? Partytent!

Bij het kamperen wordt alles nat als het regent. Een goede oplossing is het gebruik van een partytent. Deze tent zet je vlak voor je tent of vouwcaravan, zodat de overgang ook droog blijft. De partytent biedt ruimte om natte spullen te laten drogen, om droog te kunnen eten/drinken en om droog te kunnen spelen. Let wel op met wind, want de meeste kleinere partytenten kunnen daar slecht tegen.

4. Accepteren kun je leren

Als je maar voortdurend blijft mopperen en brommen omdat het regent, wordt het niet erg gezellig. Onthoud vooral dat het een stuk gemakkelijker wordt als je gewoon accepteert dat nu alles nat is. Het is minder comfortabel dan je zou willen, maar hoeft de vakantie niet te verpesten. Als jij vrolijk blijft, zal de rest van je gezin waarschijnlijk ook gewoon genieten. Vooral kleinere kinderen vinden regen helemaal geen probleem, dus waarom zou jij je druk maken?

5. Neem van tevoren al spullen mee

Bij het inpakken denk je waarschijnlijk met name aan zonnebrandcreme en zwemkleding. Als je slim bent, neem je ook wat spullen mee voor als het veel regent. Wat goed werkt:

  • Boeken / strips
  • Reisspellen
  • Strandspellen (die mogen nat worden)
  • Hobbyspullen

Het werkt ook heel goed als je je kinderen meeneemt naar de winkel en ze zelf iets leuks laat kiezen waar ze mee mogen spelen als het regent. Of je neemt zelf een doos mee met nieuw speelgoed voor als het regent. Zo wordt regen extra spannend en leuk voor je kids en heb jij wat meer rust.

Regen hoeft je vakantie echt niet perse te verpesten. Sterker nog, het is voor veel kinderen haast net zo leuk als een zonvakantie! Zeker als jij als ouder bereid bent om er een feestje van te maken, is regen helemaal niet zo lastig. Het kan zelfs quality time bieden omdat je niet van hot naar her hoeft te rennen om al die dingen te doen die je zou doen met goed weer. Dus: neem je rust, leg je erbij neer dat het regent en maak er met zijn alles wat leuks van!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer