PraktischKids

Tips voor thuiswerkende moeders

Mamasopinternet2226 x bekeken
Thuiswerkende moeder

Thuiswerken is ideaal om de zorg voor je kinderen te combineren met je baan. Maar zorg je daarbij ook goed genoeg voor jezelf? Een prettige werkplek voorkomt onnodige stress, en een goede werkhouding voorkomt fysieke klachten. Kijk eens kritisch naar je eigen werkplek aan de hand van onze tips.

Zit je goed?

Ben je iemand die met een laptop in een hoekje van de bank kruipt als de kinderen je even kunnen missen? Dat lijkt een goede manier om elk moment efficiënt te benutten, maar het kan ook leiden tot rugklachten. Als je de mogelijkheid hebt een eigen werkplek in te richten is een goede stoel één van de belangrijkste dingen om in te investeren. Een goede stoel kan versteld worden om jouw lichaam precies te ondersteunen waar het nodig is. Zit je goed, dan spaar je je rug. Een sterke rug is goud waard in de opvoeding, al is het alleen al om je kinderen te laten paardje rijden.

Kun je je spullen snel vinden?

Misschien ben je een perfect georganiseerde werkende moeder met een eigen kantoor waar alles keurig netjes is, maar dan zou je dit stukje waarschijnlijk niet lezen. De meesten van ons hebben moeite om orde te scheppen in een huis waar de kinderen soms alle ruimte nodig lijken te hebben. Begin met een eigen rolblokje als je geen ruimte hebt voor een eigen kantoor. Ontwikkel een eigen kleurcode met ordners en mappen. Dan kun je elk document snel vinden en het staat vrolijk.

Gebruik de muur

Hang een magneetbord op waar je lopende zaken buiten het bereik van kleine handjes maar toch overzichtelijk kunt parkeren. Als je een beschrijfbaar magneetbord kiest kun je er ook snelle notities op zetten, handig als je tijdens een telefoontje geen papier kunt vinden.
Heb je weinig ruimte, neem dan een klemrail. Daaraan kun je documenten, foto’s en ja, ook kindertekeningen overzichtelijk ophangen. Je kunt alles zonder schade verwijderen, dus het is ideaal voor een tijdelijke expositie.

Licht en sfeer

Om prettig te werken heb je goed licht nodig. Ook al kruip je in de bezemkast om je even op je werk te concentreren, met een goede bureaulamp creëer je overal goed licht om bij te werken. Zorg dus voor minimaal één goede lamp in je werkhoekje. Op de website van Vink Lisse kan je lezen welk licht het beste bij jou past voor een optimale productiviteit.Wie ruimte heeft kan een grote plant neerzetten of een lage kast om een afscheiding te vormen. Leer je kinderen dat mama ook tijd nodig heeft om te werken, en dat ze soms even moeten wachten. Een afgescheiden werkplek zal je zeker helpen om die grens duidelijk te maken.

Zorg voor jezelf

Wil je goed zorgen voor je kinderen, zorg dan ook goed voor jezelf. Kies voor kwaliteit als je een goede werkplek inricht. Voorkom stress en onnodig vermoeide ogen door jezelf een verstelbare bureaustoel, goed licht en een beetje ordening te gunnen. Je zult zien dat het werkt.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer