KidsPraktisch

Welke kinderwagen zal ik kiezen voor mijn baby?

Rosalie1822 x bekeken
Maxi-cosi als onderdeel van de kinderwagen

Wanneer je zwanger bent, ga je veel leuke dingen uitzoeken voor je kindje. Zo kies je alvast de eerste kleertjes uit, de meubeltjes voor de babykamer en misschien zelfs al een autozitje. En ook de kinderwagen mag je niet vergeten. Er zijn verschillende soorten kinderwagens om uit te kiezen. Maar welke is de juiste keuze?

Standaard of 3-in-1?

Een baby heeft andere behoeften dan een dreumes die al kan zitten. In iedere levensfase van je kindje een nieuwe kinderwagen aanschaffen, kan best wel kostbaar zijn. Daarom is het verstandig te kiezen voor een multifunctionele, transformeerbare kinderwagen. Zo kun je bijvoorbeeld van Maxi-Cosi een kinderwagen met losse zitjes kopen, waarbij het bekende Maxi-Cosi zitje ook gebruikt kan worden als autozitje. Deze vind je bijvoorbeeld bij Baby en Tiener. En dat geldt eigenlijk ook voor de hippe Bugaboo.

247007542_4fcf25f66f_z

Uitproberen 

Of een kinderwagen makkelijk is en bij je past dat kun je natuurlijk in de verschillende babywinkels uitproberen. Vraag of je mag proberen de verschillende onderdelen op het onderstel te bevestigen en los te halen. Maar ook of je een wagen kunt inklappen om te voelen hoe dat gaat. Het is namelijk heel belangrijk dat jij als aanstaande mama goed met de wagen om kunt gaan. Heb je geen tijd om naar de winkel te gaan, dan  kun je altijd nog even een voorbeeld filmpje bekijken. Check altijd goed alle functies en vergeet vooral de volgende niet:

  • Kan er een Maxi-Cosi zitje op?
  • Is de kinderwagen niet te breed (denk aan winkelpaden)?
  • Is de wagen gemakkelijk om te bouwen tot wandelwagen als je kind rechtop kan zitten?
  • Kan de rugleuning van de wandelwagen versteld worden, zodat je kind kan liggen als hij moe is?
  • In welk seizoen wordt de baby geboren? Dit bepaalt mede de kleur van de wagen. Een zwarte baby-bak is wel prima in de winter maar wordt bij wandelen in de zomer snel te heet. Het gaat vooral om het baby-gedeelte, want als je kindje zelfstandig overeind kan zitten maakt het weinig meer uit.

Boodschappenruimte onder de kinderwagen

Naast de kleur van de wagen – het moet immers wel bij je passen – is het ook goed om te kijken of je boodschappen kunt doen met de kinderwagen. Er zijn veel kinderwagens met een soort boodschappenmandje eronder, wat prima is voor lichte boodschappen. Maar heb je ook een handige plek om je luiertas op te bergen? En kun je de spullen er ook in houden als de wagen wordt ingeklapt?
Voordat je gaat shoppen voor een goede kinderwagen is het goed om op te schrijven wat jij belangrijk vindt aan een kinderwagen. Met dat lijstje in de hand zal het kiezen van een kinderwagen een stuk eenvoudiger zijn. Dit scheelt je later weer gedoe. Nog een andere praktische tip: koop nooit meteen een wagen! Het verkooppraatje is meestal prima en veel dames gaan meteen over tot de koop. Kun je beter niet doen, want ten eerste is het verstandig om hem even goed te vergelijken met andere modellen en ten tweede kun je hem vaak goedkoper vinden. Wil je low budget een kinderwagen scoren? Dan biedt Marktplaats uitkomst.

Reageer